V soboto je bil na sporedu derbi kroga med domačo Borovnico in gostujočo Olimpijo. Približno 40 gledalcev je spremljajo izenačeno in napeto tekmo do samega konca, saj je bila tekma odločena šele po podaljšku.

V soboto je v Borovnici potekal 2. turnir DP v malem floorballu. Na prvi tekmi se je naša B ekipa pomerila proti FBK Galaksu in nesrečno izgubila. Borovničani so po polovici tekme vodili že 4:0 in izgledalo je, da lahko samo še potres prepreči končno zmago. Nato so na sceno stopili igralci Galaksa in v pičlih 3 minutah preobrnili izid na 4:5. V začetku zadnje tretjine so naši prejeli še en gol, nato močno pritisnili, a kaj več kot gola za končnih 5:6 niso zmogli. Na drugi domači tekmi so Borovničani spet začeli bolje. Povedli so v 2 minuti, a je Jeseničanom pred koncem prve tretjine uspelo izenačiti. Podobna zgodba se je odvila tudi v drugi tretjini, ko je Borovničanom spet dvakrat uspelo povesti a so igralci Brajo team vedno znova našli priključek. Tako se je druga tretjina končala z rezultatom 3:3. V zadnji tretjini so domačini podoživeli šok iz prve tekme in spet le v slabih 3 minutah prejeli 4 zadetke. Borovničani se niso uspeli pobrati in na koncu izgubili 4:7.

Tekmo proti drugi ekipi škofjeloškega Insporta bi lahko preprosto ponazorili kot tekmo izkušenj proti mladosti. Raztrgano igro so krojile predvsem napake na sredini igrišča, iz katerih je bila dosežena večina zadetkov.

V nedeljo 14. oktobra se začenja državno prvenstvo v floorballu za dečke/deklice do 13 let. Prvi turnir bo odigran v telovadnici OŠ Borovnica. V tekmovanju poleg boroviških floorballistov nastopajo še ekipe Insporta, Zelencev in Polanske bande. 

Vljudno vabljeni na podporo iz tribun našemu podmladku.

 

Pred dobrim letom dni je nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec izjavil, da bi se Slovenija uvrstila naprej, če bi tekma trajala 80 minut, saj so Slovenci v zadnjih desetih minutah kvalifikacijskih tekem prejeli preveč golov, zaradi katerih so osvojili manjše število točk, kot bi ga sicer. Podobno se letošnjo jesen dogaja nam. Dobre predstave ne znamo pretvoriti v uspešen točkovni izkupiček, temveč v zadnjih minutah tekme, ter pogosto celo v zadnjih sekundah segmenta igre, dobimo gol ali dva.

Borovničani so tudi tokrat pokazali premalo. Ponovitev lanskega finala je ponudila slabšo kvaliteto igre, na kar je vplivalo tudi sojenje, ki je dopuščalo preveč udarcev po palicah.