V tekmo z najboljšo škofjeloško ekipo smo vstopili odločno. Dobro smo jim konkurirali za prevlado nad sredino igrišča, nizali priložnosti, dobro blokirali njihove poskuse in jim vsiljevali svojo igro. Zavedali smo se, česa je sposobna mlada škofjeloška ekipa. Borba za vsako žogo nam je kmalu prinesla rezultatsko prednost, katero smo ohranili do konca tretjine.
 
V drugem delu srečanja je Insport preko lepo izpeljanega protinapada izenačil. Na trenutke so nas povsem zasenčili in postopoma vzemali sredino igrišča. Vseeno je še naprej šlo za izenačeno srečanje z malo zadetki. Oboji smo igrali dobro obrambo, s katero smo razbijali nasprotnikov način igre. Tekma se je kmalu prevesila v dramo blokad, ti. pametnih prekrškov in obojestranskih protinapadov. Celo izključitve igralcev ene ali druge strani niso spremenile rezultata. Zatresle so se tudi stative obeh golov, vendar je v nekaj primerih tudi športna sreča ohranila mreži prazni.
 
Glede na slab točkovni izkupiček smo v zadnjo tretjino vstopili s še večjim zagonom kot poprej. Vedeli smo, da enostavno moramo napadati in si izboljšati stanje na obeh lestvicah, saj je tekma štela tako za slovensko kot združeno avstrijsko ligo. Ko smo se 5 minut pred koncem srečanja znašli v rezultatskem vodstvu 2:1 je močno zadišalo po velikem presenečenju, vendar pritiska znova nismo zdržali. Nekaj minut nezbranosti v obrambi so Škofjeločani izkoristili in z dvema hitrima zadetkoma prešli v vodstvo, katerega so preko kazenskega strela v zadnjih sekundah srečanja samo še potrdili. 2:1 so v pičlih 5 minutah uspeli obrniti v 2:4, zato so zasluženo dvorano zapustili s polnim izkupičkom.

Insport še naprej letos ne pozna grenkobe poraza in zasluženo kraljuje na obeh lestvicah, mi pa vse očitneje izgubljamo možnosti za končnici. Vseeno brez težav optimistično gledamo naprej, saj vsako tekmo bolj kažemo zobe, ustvarjamo svojo igro in postopoma rastemo. Dejstvo je, da se s pristopi, kakršne kažemo na zadnjih srečanjih lahko zoperstavimo katerikoli ekipi, do točk pa nas loči le še kanček zbranosti, zrelosti in športne sreče.

Hvala vsem, ki nas kljub slabšemu začetku sezone podpirate, nas spremljate in nam na takšen ali drugačen način pomagate.

(SK)
 

FBC Borovnica : FBK Insport Škofja Loka A 2:4 (1:0; 0:1; 1:3)

Petrič 1+1, Stražišar J. 1+0, Vehovec 0+1.

 

 

 

Dogodki