Že sam uvod je nakazal na borbeno in živčno tekmo, saj je bil že v prvi minuti tekme izključen naš igralec, v igri z igralcem manj pa smo odigrali odlično in se obranili. Po dobrem presingu smo zadeli prvi na tekmi, ko je na podajo starejšega izmed dvojčkov Kohne, zadel Vehovec. Že v naslednjem napadu pa so gostje zadeli preko Molka, ko se je žogica srečno skotalila v našo mrežo. Vodstvo je kmalu zatem vrnil Kržič z značilnim projektilom iz sredine, na podajo Stražišarja. Ko smo dočakali prvo priložnost z igralcem več, je na podajo drugega Kohneta, vodstvo povišal Vehovec. 
V drugi tretjini so gostje vodstvo znižali, ko je Pristavec nesrečno blokiral strel in žogico preusmeril v gol. Sledila je nova igra z igralcem več, ki smo jo izkoristili. Na podajo M. Kohneta je zadel Rot. Nato pa so se zbudili gostje, ki so z višjim pokrivanjem poskrbeli za nemalo težav, pri prenosu žoge na nasprotno polovico. Za 4:3 je najprej s prekrasnim strelom iz "mrtvega kota" zadel Lebinger, na 4:4 pa je izenačil Kump v igri z igralcem več. Po prekršku Vehovca minuto in pol pred koncem rednega dela, so imeli gostje celo možnost za popolni preobrat, vendar smo se uspeli obraniti. 
Tekma se je tako nadaljevala v podaljšku, kjer je tekmo odločil Stražišarjev strel iz sredine igrišča.
 
Zmaga po podaljšku pušča povsem odprte možnosti obema ekipama v boju za tretjo mesto, saj se bosta ekipi ponovno pomerili med seboj v zadnjem krogu rednega dela. Zahvalili bi se navijačem, ki so prišli na tekmo ter vsem, ki ste pomagali pri organizaciji dogodka.
 
(TV)
 

FBC Borovnica : FBK Olimpija 5:4 OT (3:1; 1:2; 0:1; 1:0)

Vehovec 2+1, Stražišar 1+1, Kržič 1+0, Rot 1+0, Kohne B. 0+1, Kohne M. 0+1, Pristavec 0+1.

 

 

 

Dogodki