Po kazenskih strelih do točke

FBC Borovnica : KAC Floorball 5:6 po kazenskih strelih (1:3; 2:1; 2:1; 0:0; 0:1)

Vehovec 1+2, Stražišar J. 2+0, Kržič 1+0, Bizjak 1+0, Pristavec 0+1

Tudi prva domača tekma  ni prinesla zmage. Borovničani so se na Vrhniki tokrat pomerili z  avstrijskim klubom KAC. Že prva tretjina je orisala celotno tekmo, saj  so domačini oblegali vrata, a bili neučinkoviti. Gostje na drugi strani  pa so zadevali iz protinapadov, ki so jih dodobra izkoristili in povedli  s 3:1. 

V drugi tretjini so Borovničani začeli  bolj odločno, a si zabili avtogol, KAC je tako pobegnil že na 3 gole  prednosti. Proti koncu pa je Vehovec iz lepo izvedenega prostega strela  zmanjšal na 2:4, na gol zaostanka pa je prednost zmanjšal Stražišar.

V  zadnji tretjini so že v 16. sekundi zadeli gostje, ki so izkoristili  zmedo pred kazenskim prostorom. Kot v tekmi proti Ločanom so gostitelji  tudi tokrat mnogo bolje zaigrali v zadnji tretjini. Priložnosti so se  kar vrstile, v vratih KACa pa je bil izredno razpoložen vratar, ki je  reševal goste. Proti koncu tretjine pa je kazenski strel izkoristil  Kržič, 2 minuti do konca pa za izenačenje poskrbel Bizjak.

Ker  je bil rezultat izenačen, je bil na vrsti 5-minutni podaljšek, kateri  ni dal odgovora o zmagovalcu. Sledili so kazenski streli, kjer so bili v  treh serijah boljši gostje (1:0), ki so se domov vrnili s prvim parom  točk.

(ŽP)